Nat Utrecht bestaat 20 jaar!

Nat Utrecht is hard op weg 20 jaar te worden. Ze lijkt aardig op te drogen! Geen puber meer, baard in de keel en verleidelijke rondingen en lokken. Dat vieren we, van 22 september 2016 tot 23 september 2017 – onze twintigste verjaardag.

Tijdens de ALV van 2016 heeft het bestuur op de algemene ledenvergadering een jubileumcommissie in het leven geroepen. Met behulp van input van leden heeft de commissie een jubileumprogramma samengesteld. Inmiddels hebben we met elkaar het volgende meegemaakt:

Donderdag 22 september 2016 BUBBELS en BALLEN
Op donderdag 22 september ging het jubileumjaar van start. In het water zwommen we de sterren van de hemel tijdens een jubileumtraining. Aansluitend proostten we met bubbels en een bitterbal.

Zaterdag 24 september 2016 REUNIE WANDELING, BORREL EN PUBQUIZ
Alle (oud-)leden van Nat Utrecht zijn met hun partners uitgenodigd voor een reünie op zaterdagavond 24 september. Deze reünie startte met een unieke “Utrechtse Gay City Walk”; een historische stadswandeling met een gay sausje, onder leiding van historicus (en oud-lid) Ruben. Na afloop vonden in Hemmingway een borrel en pubquiz plaats.

OLYMPISCHE CLINICS in NOVEMBER en DECEMBER 2016
Olympisch zwemmers Annabel Kosten en Haike van Stralen verzorgden op 13 november een zwemclinic gericht op het verbeteren van onze starts en het afmaken van de race. Op 11 december bood Olympisch zwemmer Johan Kenkhuis een clinic aan gericht op sprints.

In 2017 staan de volgende jubileumactiviteiten op het programma:

Zaterdag 11 maart 2017 NAT UTRECHT DOET
Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlight en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Hier wil Nat Utrecht ook haar steentje aan bijdragen: we gaan we met zoveel mogelijk leden, vrienden en trainers van Nat Utrecht aan de slag.

Vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017: JUBILEUMWEEKEND
Voor dit weekend is een groepsaccommodatie gehuurd, gelegen in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Het huis – genaamd de Bronnetjeshof- is een accommodatie met elf slaapkamers, waarvan vijf voor twee personen en zes voor vier personen. Alle met eigen douche en toilet. Op de begane vloer hebben we een ruime keuken en woonkamer met open haard.

Zaterdag 23 September 2017: OPEN INTERNATIONAL SHORTIES
Het jubileumjaar wordt groots afgesloten in ons eigen zwembad De Kwakel met een open zwemwedstrijd voor alle zwemverenigingen in Utrecht en clubs uit binnen- en buitenland. Het wedstrijdprogramma staat in het teken van de korte afstanden namelijk de 25, 50 en 100 meter. Iedereen kan zich opgeven voor het aansluitende buffet en eindfeest, dat zal plaatsvinden in Ottone aan de Kromme Nieuwegracht in het centrum van Utrecht.