Nieuws over Nat Utrecht

Maak kennis met Nat Utrecht

31 mei 2018

Nat Utrecht vaart mee met de sportboot in de Utrecht Canal Pride 2018. Maak via deze video kennis met Nat Utrecht! https://youtu.be/6pdT2WTpip4

KNZB past wetsuit-regels aan

28 mei 2018

Voor degenen die in de zomer mee willen doen aan openwaterwedstrijden is het goed om te weten dat de KNZB de reglementen heeft aangepast ten aanzien van het wel of niet dragen van een wetsuit bij wedstrijden die officieel bij de KNZB zijn aangemeld. Hieronder vind je de tekst.

Reglementswijziging Open Water: wetsuits
woensdag 11 april 2018

Per 1 mei 2018 zal de KNZB definitief een reglementswijziging doorvoeren aangaande het gebruik van wetsuits bij open water wedstrijden. Hierbij volgen we in grote lijnen de FINA regels die per 1 januari 2017 reeds van kracht waren.

Vorig jaar is gedurende het Open Water seizoen de FINA regel toegepast, bij afstanden van 5km of langer. Gedurende het seizoen zijn er vele reacties binnen gekomen, zowel in positieve als negatieve zin. Het bestuur van de KNZB, het bondsbureau en de Taakgroep Open Water Zwemmen zijn opnieuw naar de tekentafel gegaan en per 1 mei is het volgende van kracht:

Bij afstanden langer dan 3000m, en bij een watertemperatuur van onder de 18 graden is het zwemmen met een wetsuit verplicht. Bij een hogere watertemperatuur of kortere afstanden is het zwemmen met een wetsuit niet toegestaan.

Dat betekent dat wanneer de watertemperatuur 18 graden of warmer is, dat er zonder wetsuit gezwommen dient te worden. Bij afstanden tot en met 3000m wordt zonder wetsuit gezwommen. Hiermee sluiten we aan bij de situatie waar we in Nederland mee te maken hebben en zorgen we ook voor een duidelijkere regel waarin competitievervalsing tot een minimum wordt beperkt.

De KNZB wil graag benadrukken dat de regels vanuit het oogpunt van veiligheid worden overgenomen. De kans dat zwemmers op een lange afstand vanwege de kou uit de race gehaald worden zal sterk verminderen. Op deze manier kunnen sporters hun grenzen blijven verleggen.

Heeft u vragen over bovenstaande, dan kunt u mailen met de KNZB via openwaterzwemmen@knzb.nl

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE ZWEMBOND

Gay Games 2022 in Hongkong

24 januari 2018

In augustus 2018 zijn de Gay Games in Parijs, maar intussen is ook al bekend waar je in 2022 naartoe kunt: Hongkong. De website is al geopend: https://www.gaygameshk2022.com.